Jump to content

Recommended Posts

So whenever I try to export my model from blender (2.64) it gives me an error message saying that the edges of a particular object have not been split but I already split them all using the edge split modifier? If anyone knows why it says this and how to fix it I would appreciate the help.  

Share this post


Link to post

Unless we're talking hundreds of edges I'd manually split them, to make sure - the modifier may have missed some. Select the mesh, enter Edit Mode, switch to the UV / Image Editor, tick Keep UV and edit mode mesh selection in sync (right of the Rotation / Scaling Pivot), then manually select all edges of the islands, return to 3D View, then Mesh -> Edges -> Edge Split. That should solve it, splitting any edge that the modifier didn't.

darth rexie likes this

Share this post


Link to post
On 6/21/2020 at 4:15 AM, Ramikad said:

Unless we're talking hundreds of edges I'd manually split them, to make sure - the modifier may have missed some. Select the mesh, enter Edit Mode, switch to the UV / Image Editor, tick Keep UV and edit mode mesh selection in sync (right of the Rotation / Scaling Pivot), then manually select all edges of the islands, return to 3D View, then Mesh -> Edges -> Edge Split. That should solve it, splitting any edge that the modifier didn't.

Thank you!! 

Share this post


Link to post

You don't want to split every single edge, that's an enormous waste of vertices. Which version of the exporter are you using? There's a newer one by someone else that doesn't require you to manually split meshes at UV seams.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...